• eJoy® - oficiálny predajca pre Slovenskú republiku
logo eJoy®

Sexuálne mýty

sexuálne mýty

Sexualita je neoddeliteľnou súčasťou ľudského života, no napriek tomu je opradená množstvom mýtov a nepresností. Tieto mýty sa šíria z generácie na generáciu, často bez toho, aby sme si overili ich pravdivosť. Niektoré z nich sú neškodné, iné však môžu viesť k nedorozumeniam, sklamaniam či dokonca k ohrozeniu zdravia.

Niektoré z nich sú úsmevné, iné zas znepokojujúce. Všetky však majú spoločné jedno – skreslujú realitu a bránia nám v tom, aby sme si naplno užívali svoj sexuálny život. Jedným z najrozšírenejších mýtov je, že veľkosť penisu je kľúčová pre sexuálne uspokojenie partnerky.

Mýtus: Veľkosť penisu je najdôležitejšia

Veľkosť penisu je téma, ktorá vzbudzuje veľa pozornosti a záujmu, no zároveň je opradená mnohými mýtmi a nepresnosťami. Poďme sa na túto problematiku pozrieť bližšie a uviesť veci na pravú mieru

V prvom rade je dôležité uvedomiť si, že veľkosť penisu je do značnej miery daná geneticky a nedá sa nijako zásadne ovplyvniť. Muži sa často zbytočne stresujú porovnávaním sa s nerealistickými vzormi z pornografie či z rečí kamarátov. Pravdou však je, že priemerný penis má dĺžku okolo 13-14 cm v erekcii, pričom väčšina žien považuje túto veľkosť za úplne postačujúcu. Oveľa dôležitejšie než lineárne rozmery sú pre kvalitný sexuálny zážitok iné faktory – predovšetkým schopnosť porozumieť potrebám partnerky, byť vnímavý, nežný a trpezlivý. Ženy sú veľmi citlivé na prístup a správanie muža počas intímnych chvíľ. Pokiaľ cítia, že sú rešpektované, obdivované a muž sa úprimne snaží naplniť ich túžby, dokážu si sex maximálne vychutnať bez ohľadu na centimetre. Nezabúdajme tiež, že vagína má najcitlivejšie nervové zakončenia sústredené v oblasti vchodu a prvých pár centimetrov zvnútra. Hlboká stimulácia veľkým penisom teda pre väčšinu žien nie je nijako zásadná.

eJoy®

Vyskúšajte unikátny produkt s čisto prírodným zložením eJoy® určený mužom, ktorí chcú zlepši svoj sexuálný život.

Produkt eJoy® pozitívne prispieva k zlepšeniu erekcii, potencii aj zdravotnému stavu prostaty.

Chcem vyskúšať eJoy®

🚀 TIP č.1: vždy skladom, odosielame do 24 hodín
🔥 TIP č.2: dodanie zdarma Packeta (pri objednávke nad 2 ks)

Mýtus: Ženy vždy dosiahnu orgazmus počas penetrácie

Tento mýtus je hlboko zakorenený v našej spoločnosti a mnohí ľudia ho považujú za pravdivý. Avšak realita je oveľa zložitejšia a pestrejšia. Pravdou je, že každá žena je jedinečná a má svoje vlastné sexuálne preferencie a potreby. Niektoré ženy môžu dosiahnuť orgazmus počas penetrácie, zatiaľ čo iné potrebujú dodatočnú stimuláciu klitorisu alebo iných erogénnych zón. Niektoré ženy dokonca nemusia dosiahnuť orgazmus pri každom sexuálnom styku a to je tiež úplne v poriadku.

Sex je o intímnosti, blízkosti, zdieľaní potešenia a budovaní vzájomného porozumenia. Ak sa partneri príliš sústredia na dosiahnutie orgazmu, môžu stratiť zo zreteľa skutočnú podstatu sexuálneho spojenia. Komunikácia je kľúčom k prekonaniu tohto mýtu. Partneri by mali otvorene hovoriť o svojich túžbach, preferenciách a potrebách. Mali by sa navzájom počúvať a rešpektovať sa. Experimentovanie s rôznymi technikami a prístupmi môže pomôcť objaviť, čo každému z nich vyhovuje najviac. Ženy by sa nemali hanbiť za to, že potrebujú dodatočnú stimuláciu alebo že nedosiahnu orgazmus pri každom sexuálnom styku. Je to úplne prirodzené a bežné.

Mýtus: Masturbácia je škodlivá

Masturbácia je prirodzenou súčasťou ľudskej sexuality, no napriek tomu je opradená množstvom mýtov a nepravdivých informácií. Jedným z najrozšírenejších mýtov je presvedčenie, že masturbácia je škodlivá pre fyzické aj duševné zdravie. Poďme sa spoločne pozrieť na fakty a rozptýliť obavy, ktoré môžu byť s týmto mýtom spojené. V prvom rade je dôležité zdôrazniť, že masturbácia je úplne normálna a zdravá aktivita. Samozrejme, ako pri všetkom, aj tu platí pravidlo „všetkého s mierou“. Ak by masturbácia prerástla do závislosti a narúšala bežné fungovanie v živote, vtedy by sa dalo hovoriť o probléme.

Štúdie ukazujú, že ľudia, ktorí masturbujú, majú spravidla pozitívnejší vzťah k vlastnému telu a sexualite. Masturbácia pomáha spoznávať, čo sa nám páči a čo nás vzrušuje. Tieto vedomosti potom môžeme zužitkovať aj v partnerskom sexe. Masturbácia teda skutočnosti prispieva k budovaniu sebavedomia a zlepšuje našu schopnosť komunikovať o sexe. Niekedy sa možno stretnúť s názorom, že masturbovať by mali len ľudia bez partnera. Vraj je to forma nevery či nedostatok lásky k partnerovi. Ani toto nie je pravda. Mnoho párov vníma masturbáciu ako spestrenie svojho sexuálneho života, či už samostatne alebo spoločne.

Mýtus: Sexuálne prenosné infekcie sa týkajú len promiskuitných ľudí

Tento mýtus je jedným z najrozšírenejších a najnebezpečnejších, pokiaľ ide o sexuálne zdravie. Mnohí ľudia sa domnievajú, že sexuálne prenosné infekcie (SPI) sú problémom len pre tých, ktorí vedú promiskuitný životný štýl, teda majú veľa sexuálnych partnerov. Realita je však taká, že každý, kto je sexuálne aktívny, je potenciálne vystavený riziku nákazy SPI, bez ohľadu na počet partnerov.

Mnoho ľudí žije v presvedčení, že SPI sa ich netýkajú, pretože sú v monogamnom vzťahu alebo majú len príležitostné sexuálne kontakty. Avšak aj zdanlivo verní partneri môžu mať infekciu bez toho, aby o tom vedeli. Niektoré SPI, ako napríklad chlamýdie alebo kvapavka, často neprejavujú žiadne príznaky, najmä u žien. To znamená, že infikovaná osoba môže nevedomky prenášať infekciu na svojho partnera alebo partnerku. Ďalším dôvodom, prečo je tento mýtus tak nebezpečný, je skutočnosť, že vedie k stigmatizácii ľudí s SPI. Keď sa na tieto infekcie nahliada ako na dôsledok promiskuity, ľudia sa často hanbia vyhľadať lekársku pomoc alebo informovať svojich partnerov. To však len prispieva k ďalšiemu šíreniu infekcií a komplikuje liečbu. Je dôležité si uvedomiť, že SPI sa môžu týkať kohokoľvek, bez ohľadu na vek, pohlavie, sexuálnu orientáciu či počet partnerov. Jediným skutočným rizikovým faktorom je nechránený sexuálny styk. Preto je kľúčové používať ochranu, ako sú kondómy, a pravidelne sa testovať na SPI, aj keď nemáte príznaky.

Mýtus: Sex po menopauze už nie je možný ani príjemný

Menopauza je prirodzenou súčasťou života každej ženy, no napriek tomu je opradená množstvom mýtov a nepresností. Jedným z najrozšírenejších je presvedčenie, že sex po menopauze už nie je možný, prípadne že už nemôže byť príjemný. Tento mýtus je však veľmi ďaleko od pravdy. Je pravdou, že menopauza prináša so sebou určité fyzické zmeny, ktoré môžu mať vplyv na sexuálny život ženy. Pokles hladiny estrogénu môže viesť k stenčeniu vaginálnej steny a zníženiu lubrikácie, čo môže spôsobovať diskomfort alebo bolesť počas pohlavného styku. Tieto zmeny však rozhodne neznamenajú koniec sexuálneho života.

eJoy® Femina pre ženy

Vyskúšajte unikátny produkt s čisto prírodným zložením eJoy® Femina určený pre ženy.

Skoncujte s príznakmi menopauzy a zlepšite svoj sexuálny život.

Chcem vyskúšať eJoy® Femina

🚀 TIP č.1: vždy skladom, odosielame do 24 hodín
🔥 TIP č.2: dodanie zdarma Packeta (pri kúpe viac ako 1 balenia)

Záver

Sexuálne mýty sú hlboko zakorenené v našej spoločnosti a ovplyvňujú naše vnímanie sexuality, vzťahov a samých seba. Tieto mýty môžu byť škodlivé, pretože vytvárajú nerealistické očakávania, podporujú stereotypy a môžu viesť k pocitom hanby, úzkosti a neistoty. Je dôležité si uvedomiť, že sexualita je komplexná a individuálna záležitosť. Neexistuje jediný „správny“ spôsob, ako prežívať svoju sexualitu. Každý človek má svoje vlastné túžby, preferencie a hranice, ktoré si zaslúžia rešpekt a pochopenie. Mýty o sexe často vychádzajú z nedostatku informácií, skreslených mediálnych obrazov a kultúrnych tabu. Preto je nevyhnutné, aby sme sa vzdelávali a otvorene diskutovali o sexualite.

Hľadajme dôveryhodné zdroje informácií, rozprávajme sa s partnermi, priateľmi a odborníkmi. Len tak môžeme prekonať mýty a vybudovať zdravý vzťah k vlastnej sexualite. Pamätajme, že sex nie je súťaž ani povinnosť. Nejde o dokonalý výkon či splnenie nereálnych očakávaní. Ide o intímne spojenie, potešenie, lásku a rešpekt. Každý vzťah je jedinečný a vyžaduje otvorenú komunikáciu, porozumenie a ochotu učiť sa. Buďme k sebe úprimní a láskaví. Prijmime svoju sexualitu so všetkými jej jedinečnosťami.

Nebojme sa objavovať, čo nám prináša radosť a naplnenie. A hlavne, rešpektujme rozmanitosť ľudskej sexuality. Len tak môžeme prekonať mýty a vybudovať spoločnosť, v ktorej sa každý cíti prijatý a milovaný taký, aký je. Sexuálne mýty nás môžu obmedzovať a brániť nám v prežívaní plnohodnotného života. No keď sa oslobodíme od ich pút, otvorí sa pred nami svet nekonečných možností. Svet, v ktorom môžeme slobodne vyjadrovať svoju lásku, vášeň a túžby. Svet, v ktorom sa cítime sebaisto a milovaní. Tak sa nebojme prekonávať mýty a stereotypy. Vzdelajme sa, komunikujme a hlavne, majme otvorenú myseľ. Len tak môžeme objaviť krásu a jedinečnosť vlastnej sexuality a vybudovať hlboké, uspokojujúce vzťahy založené na láske, dôvere a vzájomnom rešpekte. Pretože práve to je skutočným kľúčom k šťastnému a naplnenému životu.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Certifikované

Úradom verejného
zdravotníctva SR

Garantované

vrátenie peňazí za
nepoužité balenia

Vyrobené

v Slovenskej
republike

Diskrétne

a rýchle doručenie
balíka

Doprava zdarma

pre viac ako 1 balenia
(Packeta)

100% prírodné

a efektívne
zloženie