• eJoy® - oficiálny predajca pre Slovenskú republiku
logo eJoy®

Je masturbácia vašou obľúbenou činnosťou?

 

Onánia, onanovanie, sebaukájanie či masturbovanie. Aj takto je často označovaná intímna činnosť, pri ktorej sa muž alebo žena dotýka vlastných pohlavných orgánov a aktívnou stimuláciou týchto orgánov prípadne erotogénnych zón sa snaží o dosiahnutie orgazmu. Pri slove masturbácia sa väčšine z nás vybaví určitá príjemná predstava spojená so vzrušením či vyvrcholením. Korene masturbácie siahajú do ďalekých dejín, aj keď bola v minulosti považovaná za neprijateľnú či zdraviu škodlivú. Kedy je masturbácia považovaná za zdraviu prospešnú a kedy naopak môže zdraviu škodiť?

Najčastejšie masturbujú mladí ľudia pred svojím prvým pohlavným stykom a muži či ženy, ktoré sú aktuálne bez sexuálneho partnera. Za masturbácia sa pri tom považuje aj ukájanie sexuálnych chúťok erotickými pomôckami (umelá vagína, umelý penis, vibrátor) a v prípade zadaných ľudí aj uspokojovanie rukou partnera či partnerky. Nejde teda len o sebaukájanie vlastnými rukami. V období puberty a dospievania sú sexuálne chute mladých ľudí väčšie ako u ľudí, ktorí už zažili prvý sex, preto mladí ľudia masturbujú v porovnaní s tými skúsenejšími častejšie. Masturbáciou končí u mnohých mužov napríklad aj sledovanie porno videí či sexuálna abstinencia z dôvodu neprítomnosti partnerky.

Modernejšie výskumy ukázali, že masturbácia dokáže byť nápomocná pri problémoch v sexuálnej oblasti a odporúčajú ju dokonca aj lekári. Najmä pri problémoch s erekciou, pri predčasnej ejakulácií či problémoch s prostatou odporúčajú odborníci pravidelnú masturbácia. Najmä v prípade, že muž nemá možnosť dosiahnuť erekciu „prirodzeným“ spôsobom, teda sexuálnym stykom, je pre neho masturbácia účinným riešením viacerých problémov. Vďaka pravidelne dosahovanej erekcií (aj tej, ktorá je vyvolaná masturbovaním) sa zlepšuje prietok krvi v penise, sexuálna výdrž a pomáha aj pri problémoch s prostatou.

Otázkou teda je, ako často masturbovať, aby si muž pomohol a neuškodil. A odpoveď je pri tom veľmi jednoduchá. Masturbovať je vhodné tak často a toľkokrát, koľko uzná za vhodné samotný muž. Záleží od jeho chute, výdrže a času. Masturbácia sa však nesmie stať jeho prioritou a obmedzovať jeho denný režim či vykonávané aktivity. Nesie mužovi prerásť cez rozum a stať sa pre neho závislosťou. Na to by si  mali muži dávať naozaj veľký pozor. Vo svete existuje množstvo prípadov, kedy muži prestali ovládať a ich túžba po sebaukájaní bola tak veľká, že masturbovali kedykoľvek a kdekoľvek, čo je naozaj spoločensky neprijateľné. Príliš častou masturbáciou si muži môžu vďaka neprimeranému tlaku privodiť dokonca aj bolestivé poranenia kože na penise, ktoré si budú vyžadovať dlhú dobu zahojenia. Okrem toho, ak k erekcií a ejakulácií dochádza len vďaka masturbácií a muž začne odmietať klasický sex, mal by začať situáciu riešiť. Pamätajte si preto, masturbácia pomáha zlepšiť erekciu, ale všetko je potrebné vykonávať s mierou.

 

 

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Certifikované

Úradom verejného
zdravotníctva SR

Garantované

vrátenie peňazí za
nepoužité balenia

Vyrobené

v Slovenskej
republike

Diskrétne

a rýchle doručenie
balíka

Doprava zdarma

pre viac ako 1 balenia
(Packeta)

100% prírodné

a efektívne
zloženie