• eJoy® - oficiálny predajca pre Slovenskú republiku
logo eJoy®

Problémy s potenciou (nielen) v mladom veku

Problémy s erekciou, ejakuláciou či odborné označenie erektilná dysfunkcia. Tieto ťažkosti bývajú často súhrnne označované ako impotencia. Slovo impotencia označuje slabosť respektíve úplnú neschopnosť docieliť stoporenie penisu, ide teda o nemožnosť sexuálneho styku. Muž ani jeho partnerka nedokážu nabudiť penis k erekcií žiadnym spôsobom a ak sa im to aj podarí, penis si uchová tvrdý stav len krátku dobu. Pohlavný styk je preto takmer nemožný. S impotenciou sa zväčša stretávajú páni okolo 50-teho roku života, no čoraz častejšie sa s problémovou erekciou stretávajú aj mladí muži – tridsiatnici. V čom tkvie príčina impotencie?

Prečo práve ja?

To je otázka, ktorú si kladie množstvo ľudí. Vždy, keď človeka postihne nejaké nešťastie alebo sa do jeho života pripletie vážnejšie ochorenie, nastáva hlboké zamyslenie sa nad tým, prečo. Aj muži si pri nástupe problémov s erekciou kladú túto otázku. Ide predsa o hlboký zásah do ich psychiky a intímneho života. Ak nie je faktorom spúšťajúcim impotenciu vek muža (teda ak hovoríme o mladom mužovi), môže sa erektilná dysfunkcia objaviť ako dôsledok iných ochorení, napríklad srdcovo-cievnych ochorení, problémov s krvným tlakom, ochorenia obličiek či cukrovka. Impotenciu pritom nemusí spustiť samotné ochorenie ale lieky, ktoré muž kvôli danému ochoreniu užíva. Ďalšími dôvodmi sú napríklad prekonané úrazy či operácie v oblasti pohlavných orgánov, nevyrovnané hladiny hormónov a rôzne psychologické problémy. Samozrejme, problémy s erekciou nastávajú aj pri užívaní drog, alkoholu či fajčení.

Všímajte si prvé príznaky

Impotencia sa nedostaví zo dňa na deň. Problémy so stoporením penisu prichádzajú postupne, preto je potrebné všímať si už počiatočné varovné signály. Úplne prvým príznakom, ktorý vám naznačí, že sa s vašou mužnosťou niečo deje, je ochabnutie penisu počas samotného pohlavného styku. Najmä páni, ktorí sa pred tým s podobnou situáciou nestretli, si ihneď uvedomia, že niečo nie je v poriadku. Nemusí ísť pritom o úplné ochabnutie, stačí postupná strata tvrdosti. Ak si muž tento znak nevšíma a nesnaží sa zistiť príčinu a odstrániť ju, ochabnutie bude „naberať na obrátkach“ a za pár mesiacov dôjde k ozajstnej impotencií.

Nie je impotencia ako impotencia

Existujú dva druhy impotencie. Primárna sa nevyskytuje príliš často a je spôsobená psychologickými faktormi. Ak má muž strach zo sexuálneho styku, hanbí sa pred svojou partnerkou prípadne sa obáva zlyhania, môže si sám privodiť tento druh impotencie. Sekundárna impotencia sa objavuje u mužov s rastúcim vekom. Aj napriek tomu, že doterajší sexuálny život nepociťoval muž žiadne problémy, môže u neho nastať problém s erekciou ako blesk z jasného neba.

 

 

 

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Certifikované

Úradom verejného
zdravotníctva SR

Garantované

vrátenie peňazí za
nepoužité balenia

Vyrobené

v Slovenskej
republike

Diskrétne

a rýchle doručenie
balíka

Doprava zdarma

pre viac ako 1 balenia
(Packeta)

100% prírodné

a efektívne
zloženie