• eJoy® - oficiálny predajca pre Slovenskú republiku
logo eJoy®

Aké veľkosti majú prezervatívy, čo robiť, ak ste naň alergický a aké druhy a typy sú na predaj

Prezervatív je tu s nami už od staroveku, prvé pokusy vyrobiť ochrannú pomôcku pred neželaným otehotnením sa datujú už v starovekom Egypte. V dnešnej modernejšej podobe existujú prezervatívy už od konca 19. storočia, kedy boli vyrobené prvé latexové prezervatívy. Dnes je ich ponuka bohatá a na svoje si prídu aj „obdarení“ muži či alergici.

Prezervatívy a ich najdôležitejšie vlastnosti

Dnešné prezervatívy sa vyrábajú štandardne z latexu a s použitím silikónovej lubrikácie, ktorá zaisťuje lepšie vlastnosti pri pohlavnom styku, či už ide o kĺzavosť, pevnosť alebo pohodlie pri použití. Väčšinou sú určené pre mužov, no na trhu sú už aj modely pre ženy.

Okrem bežných typov sú v ponuke aj niektoré špecifické druhy, napríklad pre vegánov alebo špeciálne prezervatívy určené pre alergiu na latex. Tie sa vyrábajú pre alergikov trpiacich najmä koženou dermatitídou následkom kontaktu s latexom a v ich prípade sa používa ako materiál syntetická živica. Sú bez vône, farbív a môžu byť aj bez lubrikantov.

Pokiaľ ide o veľkosti, prezervatívy rozdeľujeme na viac typov:

  • štandardné prezervatívy, ktoré majú priemer, respektíve šírku, v rozmedzí 53 až 55 mm, dĺžku v rozmedzí 178 až 190 mm a hrúbku steny 0,07 mm
  • v prípade, ak potrebujete o niečo menší prezervatív, k dispozícii sú malé prezervatívy so šírkou 47 až 49 mm a dĺžkou do 166 až 170 mm
  • k dispozícii sú naopak aj väčšie prezervatívy, tam sú modely so šírkou od 57 mm až po 69 mm, dĺžka začína pri 178 mm a končí pri 223 mm
  • pokiaľ ide o hrúbku steny, tu existujú tiež možnosti, siahnuť viete po tenších prezervatívoch s hrúbkou 0,04 mm, ale aj po tých s hrúbkou 0,09 mm

Typy a druhy prezervatívov na predaj

Súčasná ponuka prezervatívov je veľmi bohatá a na svoje si prídu všetci muži bez ohľadu na veľkosť svojej pýchy, no napríklad aj ženy. Okrem štandardných sú k dispozícii aj znecitlivujúce prezervatívy na dlhšiu výdrž alebo špeciálne bezlatexové prezervatívy.

Toto sú najžiadanejšie prezervatívy podľa určenia či materiálu:

Lubrikované aj nelubrikované prezervatívy: Základom ponuky sú štandardné latexové prezervatívy lubrikované silikónovým olejom. Pre tých, čo by chceli využiť vlastnú lubrikáciu, sú určené nelubrikované prezervatívy, vhodné napríklad pre alergikov.

Malé a veľké prezervatívy: V prípade, že máte problémy s veľkosťou prezervatívov, siahnuť môžete aj po extra malých alebo extra veľkých typov. V prípade malých prezervatívov ide o priemer od 47 do 53 mm, extra veľké majú priemer od 60 až do 69 mm.

Prezervatívy pre alergikov: Pokiaľ máte alergiu na latex, k dispozícii sú aj špeciálne bezlatexové prezervatívy. V ich prípade sa používajú ako náhrada syntetické látky, ktoré majú tenší priemer a zároveň vyššiu odolnosť a so štandardnou silikónovou lubrikáciou.

Hrejivé a chladivé prezervatívy: Zaujímavým druhom prezervatívov sú tie s chladivým alebo hrejivým efektom. Chladenie aj vyhrievanie je z oboch strán, vďaka čomu budú mať zážitok z milovania obaja partneri, viaceré typy obsahujú aj dráždivé prúžky.

Prezervatívy na oddialenie ejakulácie: Ak máte problém s predčasnou ejakuláciou, skúste špeciálne znecitlivujúce prezervatívy pre dlhšiu výdrž. Sú napustené benzokaínom či inou látkou predlžujúcou dobu vyvrcholenia, zvonka majú výčnelky určené pre ženy.

Tenké a hrubé prezervatívy: Ak chcete intenzívnejšie precítiť pohlavný styk, sú tu extra tenké prezervatívy s jemnou a tenkou vrstvou latexu. Na druhú stranu, zakúpiť si môžete aj extra bezpečné prezervatívy s hrubšími a viac lubrikovanými stenami.

Prezervatívy s vrúbkami: Chceli by ste si užiť viac vzrušenia a niečo podobné dopriať aj svojej partnerke? Potom sú pre vás ideálne vrúbkované dráždivé prezervatívy. Obsahujú rôzne prúšky, vrúbky či výčnelky pre šteklenie a stimuláciu stien vagíny.

Prezervatívy s príchuťou a vôňou: Ak si budete chcieť ozvláštniť sex zaujímavou arómou, siahnuť môžete po aromatizovaných prezervatívoch, napríklad s mätou či čokoládou. Pre milovníkov orálneho sexu sú určené ochutené prezervatívy, najmä ovocné.

Prezervatívy pre ženy: Posledným druhom sú špeciálne ženské prezervatívy. Tu je ponuka o niečo chudobnejšia, ako v prípade tých pre mužov, inak však ide o štandardnú bariérovú antikoncepciu. Plusom je, že aplikácia je možná už 8 hodín pred stykom.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Certifikované

Úradom verejného
zdravotníctva SR

Garantované

vrátenie peňazí za
nepoužité balenia

Vyrobené

v Slovenskej
republike

Diskrétne

a rýchle doručenie
balíka

Doprava zdarma

pre viac ako 1 balenia
(Packeta)

100% prírodné

a efektívne
zloženie